Przejdź do treści

ŚWIETLICOWE ZAJĘCIA KULINARNE

Od września w świetlicy szkolnej rozpoczęliśmy cykl zajęć kulinarnych. W czasie 2- godzinnych zajęć uczniowie z klasy 3a i 4a dowiadują się wielu ciekawych rzeczy. W czasie zajęć poruszane są takie tematy jak, wartości odżywcze owoców i warzyw, bezpieczeństwo w przygotowaniu posiłków, czy jadłospis nastolatka. Uczniowie rozpoznają składniki uczą się je ze sobą łączyć, wspólnie pracują przy tworzeniu efektu ostatecznego. Zajęcia prowadzą :  Pani Elżbieta Biedrzycka i Pani Marzena Szlenk.

Podczas pierwszych zajęć dzieci sprawnie i chętnie przygotowywały ciasteczka owsiano – bananowe według własnych upodobań. Każdy miał składniki (banany, żurawinę, rodzynki, oraz daktyle), które najbardziej lubi i preferuje.  Ciasteczka smakowały wyśmienicie.

Skip to content